Съществува ясна разлика между професионалните образователни профили и настоящите изисквания на

...
Съществува ясна разлика между професионалните образователни профили и настоящите изисквания на
Коментари Харесай

Обучение във фирмата - спасение в условията на недостиг на таланти на пазара на труда

Съществува ясна разлика сред професионалните просветителни профили и актуалните условия на фирмите, които от ден на ден се концентрират върху търсенето на служащи с необятен набор от умения, основно цифрови, само че също и такива, които са свързани с нематериални активи, като креативност и отзивчиви умения, които от ден на ден участват измежду качествата, нужни за достъп до работа. Това се разкрива в отчета " Непрекъснато образование в ерата на дигитализацията: Тенденции 2023 ", направен от норвежката платформа Videocation, който разказва в детайли провокациите, пред които са изправени фирмите в Испания заради бързата цифровизация на стопанската система и войната за най-търсените профили измежду организациите, предава abc.es. 

Експертите в региона показват, че преквалификацията на служащите е най-ефективното решение против дефицита на гении, макар че изясняват, че това включва по-добро образование на чиновниците вътре във компанията, а това от своя страна изисква повече старания от страна на работодателите да обезпечат нужните средства.

В този смисъл изследването Videocation демонстрира, че има възходящо търсене на образование в фирмите. Тъй като фирмите не могат да намерят профилите, от които се нуждаят, от ден на ден и повече профилирани курсове се изискват от фирмите, или тези, ориентирани към " повишение на уменията " (т.е. задълбочаване на знанията) или " преквалификация " (придобиване на нови знания).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР